Sunrider

 

Wat is Sunrider?

Een wereldwijd familiebedrijf dat de levensstijl en het welzijn van mensen wereldwijd verbeterd.
Sunrider heeft kruidencombinaties gemaakt, waarvan een deel al duizenden jaren geleden is ontwikkeld, uitgeprobeerd en sindsdien toegepast. Met deze kruidenpreparaten, die zeer sterk geconcentreerd zijn, kan op eenvoudige wijze worden voldaan aan de behoefte aan bouw- en voedingsstoffen voor een optimaal functioneren.
Mijn vraag is niet of je gezonde eet?! Maar of je voldoende bouwstoffen binnen krijgt om optimaal te functioneren?

Dr. Tei Fu Chen, farmacoloog en kruidendeskundige, zijn vrouw Oi Lin Chen, medicus, zijn de oprichters en eigenaars van Sunrider. Zij zetten de traditie voort die duizenden jaren geleden in China begon. Zij weten waar planten en kruiden moeten worden geteeld, wanneer ze worden geoogst en hoe de producten moeten worden behandeld, zonder dat iets van kracht van de plant verloren gaat.
Jaarlijks ontmoet ik familie Chen die gepassioneerd kennis en kunde met ons deelt om verder uit te dragen.

Dr. Tei Fu Chen, heeft enorme kennis van de oorspronkelijke Chinese kruidenkunde gecombineerd met moderne technologie. Hierdoor heeft hij een reeks revolutionaire kruidencombinaties kunnen ontwikkelen. Elke combinatie is zo samengesteld dat het een specifiek voedende uitwerking heeft op een of meer orgaansystemen. De verwerkingstechniek, zoals concentratie en extractie, die Sunrider toepast is ongeëvenaard. Die is niet vergelijkbaar met die van doorsnee fabrikanten van kruiden.
Uniek in de wereld.

We kennen allemaal de reclames van vitaminepreparaten. Vitaminen worden, zonder de daarbij behorende stoffen, die van belang zijn voor assimilatie, verwerkt. Met andere woorden: niet het héle product wordt gebruikt, met als gevolg dat het lichaam moeite met de vertering van deze stoffen heeft en ze daarom grotendeels zal uitscheiden. Daarbij komt nog dat de goedkopere soorten over het algemeen géén natuurlijke vitaminen zijn, maar kunstmatig gefabriceerd, wat ook een probleem oplevert voor de opname. Alle vitaminen, behalve de allerduurste, worden gemaakt uit steenkool en aardolie. De duurste vitaminen worden wél uit planten gemaakt, maar uit de plant geïsoleerd en worden daarmee tot geïsoleerde chemische stoffen, waar het lichaam moeite mee heeft.
Wat maakt dat Sunrider anders is?
Voor alle Sunrider producten geldt dat het lichaam de kruiden niet hoeft af te breken in hun elementaire onderdelen voor de assimilatie. Door de specifieke voorbewerking van Sunrider, vezels en water zijn al aan de voedingsstoffen onttrokken, is de voeding 6 tot 10 maal beter opneembaar . Het gaat hier om complete voeding, die direct door het lichaam wordt herkend en vervolgens snel wordt opgenomen.

De kruiden worden met zorg verbouwd. Voor de bemesting wordt zeewier en andere natuurlijke stoffen gebruikt. De kruiden worden geoogst op het moment waarop ze optimaal rijp zijn. Hierbij wordt rekening gehouden met het tijdstip van de dag waarop geoogst wordt. Dat kan van plant tot plant verschillen. Vervolgens wordt de oogst met de hand gecontroleerd op eventuele verontreiniging door onkruid of beestjes. De verwerking geschiedt met speciaal door Sunrider ontwikkelde machines, die de kruiden zo behandelen dat alle levende delen in leven blijven. Alles gebeurt onder eigen toezicht, zodat er 100% controle is over alle procedures en daarmee over de kwaliteit.
Ook wordt er de uiterste zorg aan de verpakking van de producten besteed. Zorg voor kwaliteit en milieu liggen er aan ten grondslag.

Omdat Sunrider producten geen conserveringsmiddelen bevatten stelt het hoge eisen aan de verpakking. Die moet ervoor zorgen dat het product voor een vastgestelde periode zijn kwaliteit behoudt.
De Calli-theezakjes zijn verpakt in folie om de kruiden te beschermen tegen de invloed van licht en lucht. Nuplus is verpakt in folie wat volledig biologisch afbreekbaar is.
Sunrider blijft nieuwe verpakkingen ontwikkelen, de capsules die in het verleden gemaakt werden van gelatine, zijn vervangen door capsules van plantaardig materiaal. Dit heeft enige tijd gekost omdat het maken van plantaardige capsules een ingewikkelde en kostbare zaak is.
Zij streeft er naar om de kwaliteit van de producten ook af te laten stralen van de verpakking. Zo is er ook hierbij een streven naar evenwicht. Sunrider doet er alles aan om overbodigheid te vermijden zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit.