Huidverzorging

De huidverzorgings- en schoonheidsproducten van Kandesn® en Oi-Lin® en New-Generation®, zijn samengesteld uit de beste kruideningrediënten en met behulp van de nieuwste technologie. Elk product is ontworpen om harmonisch samen te werken met de structuur en functie van de huid en is lppH-gebalanceerd om de huid dag en nacht te reinigen, te voeden en te balanceren.

Waarin onderscheidt Sunrider zich van andere haar- en huidverzorging?

Er zijn steeds meer aanwijzingen dat de meeste huidverzorgings- en cosmetica producten sterk vervuilende en zelfs kankerverwekkende stoffen bevatten (bijvoorbeeld aluminiumverbindingen in deodorant die een verband hebben met borstkanker en alzheimer om maar één van de vele voorbeelden te noemen).
Wat op de huid gebruikt wordt, wordt voor een deel ook opgenomen in het lichaam (denk aan het gebruik van nicotine- en hormoonpleisters).
Dat gebeurt ook met crémes, deodorant, lippenstift en zelfs shampoo en conditioner maar daar staan we meestal niet bij stil.

Alle Sunrider producten zijn gemaakt van puur plantaardige en natuurlijke ingrediënten die voedend zijn voor het lichaam, gebaseerd op de Filosofie der Regeneratie®. In het kort komt het er op neer dat wanneer je de huid en het lichaam optimaal voedt met de juiste plantaardige voeding, het lichaam zichzelf weer in balans brengt; het zichzelf respecteert. Het lichaam heeft een zelf regenerend vermogen en dat geldt ook voor de huid.
Geef de huid wat het nodig heeft, vermijdt artificiële toevoegingen en een gezonde, stralende huid is het resultaat!

Verander je van merk en stap je over naar Kandesn, dan zie je soms dat de huid reageert door pukkeltjes of roodheid. Dat is een teken van het op gang komen van een reinigingsproces. Eerst moet de verontreiniging eruit gewerkt worden, pas dan kan de huid weer herstellen. Het is dus beslist geen allergische reactie, eerder een teken dat het product wérkt.

De bijzonder hoge concentratie van Kandesn, net zoals in de voeding, maakt de producten tot het beste wat je je huid kunt geven. Lees ook over fabricage en verwerking van Sunrider kruiden.
De producten bevatten géén dierlijke producten en géén minerale olie. Minerale olie is een product van de petrochemische industrie en word gevormd uit aardolie. In veel huidverzorgingsproducten wordt dit gebruikt, omdat het veel goedkoper is. Het verstopt de poriën waardoor de huid niet kan ademen en geen voeding kan opnemen, bovendien maakt het de huid dunner. 

De kruiden in Kandesn zijn op een bepaalde manier voorbewerkt zodat ze gemakkelijk door de huid kunnen worden opgenomen. Die speciale verwerking ontbreekt bij de gangbare producten. Zomaar kruiden toevoegen aan een crème werkt dus niet. Bijproducten, die niet op de huid horen, maar die wel voorkomen in de gangbare producten zijn ..Lees meer

Squalane, de basis van Sunrider huidverzorgingsproducten, zit in visolie en olijfolie. Sunrider gebruikt géén dierlijke producten en kiest dus voor de plantaardige vorm: de eerste persing van olijfolie van de beste kwaliteit. Squalane zorgt voor een beschermende laag en houdt de huid elastisch. Gebrek aan squalane veroorzaakt veroudering van de huid, die inzet na het 25e levensjaar.Squalane is in alle huidverzorgingsproducten verwerkt, ook in lippenstift en oogmake-up.

Het voordeel van squlane is dat het gemengd kan worden met water om samen in een product te worden verwerkt. Kijk je onder de microscoop naar de huid, die ingesmeerd is met een willekeurige zonnebrandolie, dan zie je dat het niet goed dekt. Met squalane heb je daar geen last van, het mengt tot een egale crème. Het heeft dus een zeer sterke dekking en dat is van belang bij de zonwerende crème Oi-Lin Supreme Emulsion.

Diep in de huid vormt squalane een natuurlijke substantie, die de vochtigheidsgraad in de huid reguleert en daarmee de soepelheid in stand houdt. Sualane zorgt voor een natuurlijke beschermingslaag, die een bacteriële barrière op de huid vormt. Tevens wordt het gemakkelijk door de huid opgenomen, er blijft geen hinderlijk vet laagje achter. Het dringt diep in de huid door en verbindt zich gemakkelijk met collageen en elastine in de huid. Het laat de huid vrij ademen en stimuleert groei van nieuwe huidcellen. In geen enkel product van Sunrider zit alcohol. 

Hoe te kiezen uit de verschillende producten?
De basislijn de zgn. Kandesn-lijn, is geschikt voor de normale huid, een huid zonder problemen.
De New-Generation-lijn is bedoeld voor tieners met acne en geschikt voor gevoelige huid en mensen met eczeem.
De Oi-Lin-lijn is geschikt voor de rijpere huid die meer specifieke voeding nodig heeft.

Net zoals in de voedingsproducten beantwoorden bovenstaande lijnen aan een specifieke behoeft. Producten uit de New-Generation of Oi-Lin-lijn kunnen gebruikt wordenin plaats van de basis producten met dezelfde functie.

Hoe gebruik je de huidverzorgingsproducten?
Volg altijd de reeks: reinigen, in balans brengen en voeden.
Op de producten staan blokjes die de volgorde van toepassing aanduiden.

Kandesn is de basis. Heb je het gevoel dat je iets extra nodig hebt, kies dan uit de Oi-Lin lijn® of de New-Generation-lijn

De toepassingen met de Kandesn-lijn:
• Reinigen (Cleansing Cream, Cleansing Foam)
• In Balans brengen (Balancing Splash, New Generation Astrigent Lotion)
• Voeden (Deep Moisture Lotion, Revitalizing Masker)

De toepassingen met de Oi-Lin®-lijn:
• Reinigen (Cleansing Cream, Revitalizing Cleanser en ook Warm Facial Scrub)
• In Balans brengen (Facial Toner)
• Voeden (Deep Moisture Lotion)
  Extra voedende crémes:
  Supreme Emulsion, Night Emulsion, Eye Cream, Replensh Gel, Rebuild Cream, Dr. Chen® Refining & Lifting Cream).

De toepassingen met de New-Generation-lijn:
• Reinigen (Cleansing Cream, Cleansing Foam)
• In Balans brengen (New Generation Astrigent Lotion)
• Voeden (Deep Moisture Lotion)

Beauty Tips
Je kunt de beschreven volgorde van de producten aanhouden, maar je kunt ook eerst de extra voedende créme aanbrengen met daar overheen de Deep Moisture Lotion, die heel diep in de huid trekt. Je kunt het masker er de hele nacht op laten zitten, dat geeft een rustgevend en voedend effect. Voor het aanbrengen van het masker breng je de gewenste voedende créme aan met daaroverheen de Deep Moisture Lotion. En dáár overheen dus het masker. Als je dan wakker wordt heb je een heel gave, rustige huid, met absoluut minder rimpels. Dit kun je herhalen, een week, of een maand, je zult verschil zien. Zonder het gebruiken van de crèmes werkt het masker reinigend en mét de crèmes sterk voedend en egaliserend.

Als je het vervelend vindt het masker af te pellen, dan kun je het ook heel gemakkelijk met water afspoelen. Vooral voor mannen, in verband met baargroei, is dat plezieriger.

Een vette huid is het gevolg van een droge huid. Doordat de huid te weinig vocht krijgt, compenseert ze dit door meer vet aan te maken. Wat de huid echter nodig heeft is meer vocht. Gebruik daarom de Deep Moisture Lotion die het proces weer in balans brengt. Dus niet ontvetten, wat de gangbare producten je aanraden, dat brengt de huid alleen maar achterop.

Wat niet in de huidverzorging of cosmetica thuis hoort
Via de huid worden stoffen opgenomen. We gebruiken bijvoorbeeld hormoon of nicotinepleisters, waarbij de hormonen of nicotine opgenomen worden door de huid. Echter wanneer we huidverzorging, crèmes, deodorant, zeep, parfum, tandpasta en dergelijke gebruiken dan staan we er niet stil bij dat ingrediënten van die producten ook opgenomen worden.

De volgende ingrediënten horen niet op je huid:
- Dierlijke bijproducten.
  Ingrediënten gewonnen uit dierlijke producten
- Kunstmatige kleurstoffen. 
  Kunstmatige kleurstoffen worden chemisch samengesteld uit een scala aan bronnen en kunnen verschillende allergische reacties veroorzaken.
- Dierlijke collageen. 
  De grote moleculen waaruit dit dierlijke product bestaat kunnen de poriën verstoppen en allergische reacties veroorzaken. 
  Het wordt veel gebruikt in cosmetica en vochtregulerende middelen
- Schadelijke geuren.
  De meeste kunstmatige en chemische geuren en zelfs enkele natuurlijke geuren, kunnen allergische huidreacties en lichtgevoeligheid veroorzaken. 
  Kandesn gebruikt echter alleen met zorg geselecteerde en aangepaste aroma's die geen schadelijke effecten hebben op de huid.
- Lonoline. 
  Dit vet uit schapenwol staat bekend om zijn allergische reacties, vooral bij mensen met een gevoelige huid,
  het wordt gebruikt als smeermiddel in huidverzorgingsproducten.
- Minerale olie.
  Dit wordt vaak gebruikt als stabilisator in veel huidverzorgings formules, het vormt een laagje op de huid en verstopt de poriën,
  waardoor het natuurlijke ademen van de huid wordt belemmerd. 
  Dit mengsel van geraffineerde vloeibare hydrocarbons, gewonnen uit petroleum kan de oorzaak zijn van vlekken op de huid.
- Petroleum of petrolatum.
  Op petroleum gebaseerde producten die de afscheiding, absorptie en ademhaling van de huid blokkeren, omdat ze de huid afsluiten.